Foto: Produkční centrum Triumf

Tvrzení v titulku není vůbec nadsázka. Ten legrační chlapík s vrtulkou na zádech a startovacím knoflíkem na hrudi se musí během prázdnin naučit česky. Popravdě řečeno, Karkulín sám od sebe by se sotva odhodlal k zvládnutí tak těžkého úkolu – dostal to nařízeno od vedení divadelního souboru. To proto, že v září tohoto roku musí přistát přímo na jevišti zatím nejmenovaného pražského divadla. Kde spolu s ostatními hrdiny známého od dětství příběhu Astrid Lingrenové bude bavit české diváky, především samozřejmě děti. Geniální hlášky (Klid, jenom klid!) a bezprostřednost postav, neuvěřitelné charizma a mistrovská komunikace herců s malými diváky, profesionální triky, pestré dekorace a úchvatná muzikálová čísla v představení pro celou rodinu Karkulín ze střechy, připravené moskevským produkčním centrem Triumf, uvidí kromě Pražanů také v Ostravě a Karlových Varech. Pozoruhodné je, že část vstupenek pro děti z rodin s nízkými příjmy bude distribuována přes sociální organizace buď bezplatně nebo s velkou slevou.

Foto: Produkční centrum Triumf

„Není to vůbec snadné“, svěřil se našemu dopisovateli herec Sergej Pavlov, jenž mimochodem na Prahu velice rád vzpomíná, „naučit se mluvený text česky. A ještě těžší jsou hudební party. Jenže naši producenti zcela právem argumentují, že čeština je nezbytná pro navázání kontaktu s publikem. Proto pilujeme každé slovo pod dozorem rodilé mluvčí“.

Sergeje jsme mohli spatřit na scéně v Curychu v roli slečny Sovové – hraje tuto svéráznou opatrovnici malého Bena vskutku znamenitě. Excelovali i ostatní členové souboru. Po představení se vytvořila dlouhatánská fronta rodičů s dětmi, kteří si chtěli udělat na památku foto s herci. 

Produkční centrum Triumf hostuje se svými dětskými, nebo přesněji – rodinnými představeními po celém světě. Již hostovali v Německu a Rakousku, Švýcarsku a Španělsku, v pobaltských státech, v USA a na Středním východě. Podle generálního ředitele Centra Alexeje Peganova všude se setkávali s vřelým přijetím. Zvláštní úspěch pak zaznamenal muzikál Alenka v říši divů, který byl předveden na Kypru v angličtině. Jeho specifikou je 3D-produkce, což znamená že diváci sledují představení ve speciálních 3D-brýlích.

Také tento muzikál hodlají moskevští umělci přivézt v nedaleké budoucnosti do Prahy.

 

Andrej Fozikoš

 

© 2009-2024 ПРАЖСКИЙ ЭКСПРЕСС - ИНФОРМАЦИОННОЕ ИЗДАНИЕ
Частичная перепечатка материалов разрешена с активной ссылкой на www.prague-express.cz
Перепечатка материалов в бумажных носителях - только с письменного разрешения редакции
Vydavatel: EX PRESS MEDIA spol. s r.o., Praha 5, Petržílkova 1436/35, IČ: 27379221
Kontaktní osoba: Ing. Boris Kogut, CSc, telefon: +420 775 977 591, adresa elektronické pošty: reklama@prague-express.cz
Všeobecné obchodní podmínky VYDAVATELSTVÍ EX PRESS MEDIA spol. s r.o. pro inzeráty a prospektové přílohy




Система Orphus